Alles wat je wilt weten over dip powder nagels (2024)

Lange, sterke nagels, wie wilt dat nou niet? Maar niets is zo vervelend als die sterke, chemische luchtjes tijdens het zetten van je kunstnagels.

Gelukkig is daar een oplossing voor: dip poeder nagels! Maar wat zijn deze dip powder nails, hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen?

In deze dip powder guide vertellen we je alles wat je wilt weten over dip poeder nagels. Lees dus snel door!

Alles wat je wilt weten over dip powder nagels (1)

Table of Contents

Wat zijn dip powder nagels?

Dip powder nagels worden ook wel SNS nails genoemd. SNS is een afkorting van het merk Signature Nail System. Maar wat zijn dip poeder nagels nou eigenlijk?

Dip powder of dipping powder is een combinatie van lijmvloeistof en poeder die uithardt aan de lucht. De lijmvloeistof heeft cyanoacrylaten als basis. Voor dip powder nagels is geen UV- of LED-lamp nodig. Ook geeft het, in tegenstelling tot gel of acryl, geen chemische luchtjes.

Dat laatste is ook meteen het grootste voordeel van dip powder: het aanbrengen is dus een stuk aangenamer wat betreft onaangename luchtjes.

Hoe werkt dipping powder?

Als je je afvraagt hoe dit poedertje voor je nagels werkt, ben je waarschijnlijk niet de enige. Dip powder werkt op de volgende manier.

Na het voorbereiden van je nagels, dip je je nagels in een gekleurde, fijne poeder. Vervolgens wordt het overtollige poeder weggeborsteld en een activator aangebracht, waardoor de poeder uithardt. Ter afwerking wordt een beschermend laagje transparante nagellak of top coat aangebracht.

Uitleg van de expert

In een interview met Refinery29 vertelt scheikundige Doug Schoon meer over de werking van dip powder. “Net zoals het klassieke acrylsysteem zijn er twee cruciale onderdelen in het dipping powder systeem: de vloeistof die voor de uitharding zorgt en de poeder.”

“Bij het dip powder systeem heeft die vloeistof cyanoacrylaten als basis.” vertelt Schoon. “Cyanoacrylaten worden gebruikt voor het hechten van wonden in het lichaam en in wimperlijm. Als ze reageren met vocht in de lucht of de nagel, worden ze hard.”

Alles wat je wilt weten over dip powder nagels (2)

Niet hetzelfde als acryl

Dip powder lijkt in de basis dus erg op acryl, maar toch is het niet helemaal hetzelfde.

In acrylvloeistof zitten monomeren. Die monomeren zorgen voor het uitharden van de acrylpoeder. De lijmvloeistof die bij dip powder gebruikt wordt bevat geen monomeren, maar cyanoacrylaten. Die cyanoacrylaten zorgen voor het uitharden van de poeder.

Het verschil zit ‘m dus in de stofjes die de uitharding veroorzaakt. Bij dipping powder zijn dat cyanoacrylaten, bij acryl zijn dat monomeren.

Hoe zet je dip powder nagels?

Benieuwd naar wat je kan verwachten bij het zetten van dip powder nagels? Hoewel elke salon, nagelstyliste en doe-het-zelf kitje verschilt, zijn de grote lijnen hetzelfde. Dit is hoe je te werk gaat:

  1. Duw je nagelriemen terug. In onze nagelriemen guide lees je hoe je dat doet. Gebruik bij voorkeur een bokkenpootje met rubberen kop, zoals de Herome Cuticle Pusher. Zo voorkom je dat je je nagelriemen beschadigt.
  2. Maak je nagels vuil- en vetvrij met nail prep. Tip: meer over nail prep lees je in onze nail prep guide.
  3. Buffer het nageloppervlak. Gebruik hiervoor een nagelvijl of buffer met hoog grit, zoals een 100/180 vijl. En let op: niet te ver doorvijlen, anders kan je je nagels beschadigen. Meer over grit lees je in onze .
  4. Breng nagel primer of bonder aan. Dit zorgt voor een betere hechting met de natuurlijke nagel. Meer uitleg over primer vind je in alles wat je moet weten over nagel primer.
  5. Breng base coat en poeder aan. Ga per nagel te werk. Breng eerst de speciale dip powder base aan, dip je nagel in de poeder en herhaal voor elke nagel. Tip: voor extra dekking of een intensere kleur dip je je nagels nogmaals tot je de gewenste dekking hebt.
  6. Borstel overtollig poeder weg. Of tik de poeder van je nagel af.
  7. Breng activator aan. Deze zogenaamde activator zorgt ervoor dat de dip poeder uithardt en je nagels sterk worden.
  8. Vijl je nagels. Wacht 2 tot 5 minuten totdat de activator helemaal droog is. Daarna vijl je je nagels en nageloppervlak in de gewenste vorm.
  9. Breng top coat aan. Tot slot breng je een laagje top coat aan. Zo blijven je dipping powder nagels extra lang zitten. Klaar!

Laat je dip powder in een salon doen? De nagelstyliste zou je nagels, in verband met hygiëne, niet in een potje poeder moeten dippen. In plaats daarvan wordt een kwastje gebruikt om de poeder op je nagel aan te brengen.

Alles wat je wilt weten over dip powder nagels (3)

De voordelen van dip powder

Geen chemische luchtjes tijdens het zetten van kunstnagels? Dat klinkt als muziek in de oren. Maar dipping powder heeft meer voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • Geen UV- of LED-lamp nodig. Het fijne aan dip powder is dat je in de basis alleen base, poeder, en activator nodig hebt. Geen nagellamp vereist dus.
  • Geen chemische luchtjes. In tegenstelling tot gel, maar vooral in tegenstelling tot acryl, heeft dip powder geen onaangename luchtjes.
  • Makkelijk zelf te doen. Met een dip powder kitje, zoals de MTSSI starterskit, kan je dip powder nagels gemakkelijk zelf thuis aanbrengen.
  • Blijft tot een maand zitten. Zeker wanneer je dip poeder nagels bij een salon laat zetten, kan je een lange levensduur – tot wel een maand – verwachten.
  • De poeder komt in veel kleuren. Net als gewone nagellak, komt dip poeder in enorm veel beschikbare kleuren. Voor ieder wat wils dus.

De nadelen van dip powder

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook dip powder heeft een aantal nadelen.

  • Kan er dik uitzien. Wordt er teveel poeder op je nagel aangebracht? Dan kan het er dik en onnatuurlijk uitzien. Gelukkig voorkom je dit gemakkelijk door het overtollige poeder vóór het uitharden van je nagel te tikken.
  • Hygiëne risico’s in salons. Terwijl dit niet zo’n probleem is voor DIY kitjes, is het dat wel voor salons. Je wilt immers niet dat je nagels in hetzelfde potje worden gedipt als de klant voor je. Zo loop je kans op infecties en schimmels.
  • Je kan allergisch zijn voor dip powder nagels. In de lijmvloeistof van dip powder zitten stofjes waar je allergisch voor kan zijn[1]. Ook kan het irritatie aan je nagelbed veroorzaken. Dit is echter niet anders bij gel- of acrylnagels: ook voor bepaalde stofjes in gel en acryl kan je allergisch zijn.
  • Het verwijderproces kan lastig zijn. Ook deze beperkt zich niet alleen tot dip powder nagels. Net als bij gel- of acrylnagels, kan het verwijderen van je dip poeder nagels een tijdrovend klusje zijn.
Alles wat je wilt weten over dip powder nagels (4)

Hoelang blijven dip powder nagels zitten?

Een reden om enthousiast te zijn over dip poeder nagels? De levensduur! Dipping powder blijft namelijk erg lang zitten.

Dip powder nagels blijven gemiddeld 2 tot 4 weken zitten. De levensduur van dip poeder nagels hangt af van je levensstijl, de vettingheid van je nagelplaten en hoe goed ze zijn aangebracht. In sommige gevallen kunnen ze zelfs tot 5 weken blijven zitten.

Omdat dip powder zo lang blijft zitten, is het dus ideaal als je altijd je eigen nagels doet en er niet teveel tijd aan wilt spenderen.

Hoe verwijder je dip powder nagels?

Wil je je dip poeder nagels weer verwijderen? Ga dan nooit pulken of trekken, want zo kan je je nagels beschadigen. Maar hoe moet het dan wel?

Om dip powder nagels te verwijderen, vijl je eerst de bovenste laag voor zo’n 85 procent weg. Vervolgens wikkel je wattenschijfjes, doordrenkt in aceton, om je nagels en laat je deze 15 minuten zitten. Gebruik vervolgens een bokkenpootje om de dip poeder van je nagels te verwijderen.

Gebruik een bokkenpootje van metaal, zoals het RVS bokkenpootje van BenjaBeauty. Deze is hard genoeg om de dipping powder er goed af te kunnen schrapen.

Wist je dat er ook speciale soak off wraps bestaan? Zo hoef je niet meer zelf folie te knippen of aan de haal met wattenschijfjes en aceton. Handig!

Alles wat je wilt weten over dip powder nagels (5)

Is dip powder slecht voor je nagels?

Dip powder is niet slecht voor je nagels. Het is veilig te gebruiken, mits correct aangebracht. Zorg dat je nagels droog en schoon zijn voordat je ze in het potje poeder dipt. Zo voorkom je dat er bacteriën of schimmels in de poeder terecht komen.

Check ook even of je nagels helemaal gezond zijn voordat je ze in de poeder dipt. Het laatste wat je wilt is met een schimmelnagel in je net verse potje poeder dippen.

Tip: vermijd het delen van dip powder. Als je toch wilt delen, doe de poeder dan in afzonderlijke potjes.

FAQ

Is dip powder hetzelfde als acryl?

Hoewel dip powder en acryl soortgelijke polymeren bevatten, zijn ze niet hetzelfde. Om acryl uit te laten harden zijn monomeren nodig, terwijl dip poeder uithardt onder invloed van een speciale lijmvloeistof die cyanoacrylaten bevat.

Kan je dip powder nagels opvullen?

Je kan dip powder nagels gewoon opvullen. Zo hoef je je eerdere manicure niet af te weken met aceton en loop je minder kans op het beschadigen van je nagels. Bovendien bespaart het geld en tijd.

[1] American Academy of Dermatology Association, dip powder manicure, Paula Ludmann, MS https://www.aad.org/public/everyday-care/nail-care-secrets/basics/pedicures/dip-powder-manicure

Alles wat je wilt weten over dip powder nagels (2024)

FAQs

Alles wat je wilt weten over dip powder nagels? ›

Dip Powder kan worden beschouwd als een hybride tussen gel en acryl. Het maakt gebruik van poeders en vloeistof om nagels te stylen. Je kunt Dip Powder gebruiken op zowel de natuurlijke nagels als op nagel tips. De fijngemalen poeder zorgt voor een glad en gelijkmatig resultaat.

Hoe werkt nagel dip poeder? ›

Dip Powder kan worden beschouwd als een hybride tussen gel en acryl. Het maakt gebruik van poeders en vloeistof om nagels te stylen. Je kunt Dip Powder gebruiken op zowel de natuurlijke nagels als op nagel tips. De fijngemalen poeder zorgt voor een glad en gelijkmatig resultaat.

Hoe lang blijft dipping Powder zitten? ›

Eenvoudig aanbrengen in 35 min zonder LED/UV lamp. Blijft minstens 3 weken zitten zonder chippen. Eenvoudig verwijderen door afweken (soak-off) in 20 min.

Hoeveel lagen dip Powder? ›

In totaal kunnen er drie lagen worden aangebracht van de dip poeder totdat de nagel volledig bedekt is. Bij de laatste lag mag de volledige nagel met base coat worden gevuld en wederom gedipt worden in de acryl poeder.

Wat is de beste dipping Powder? ›

De Kiara Sky Nails Dip Powder Starter Kit is verkozen tot de nummer 1 Dip Powder Starter Kit om uit te proberen.

Hoe haal je dip powder eraf? ›

Dipping Powder verwijderen

Vijl rond de 80% van de Dipping Powder eraf. Doet dit op een rustig tempo, zodat je de voorkomt dat je schade aanbrengt op jouw natuurlijke nagel. Dip de aceton in de wattenschijfjes. Je hoeft niet zuinig zijn met de aceton, de wattenschijfjes moeten doordrenkt zijn.

Is dippoeder hygiënisch? ›

Zijn dip nails hygiënisch? Als dip nails goed worden aangebracht, zijn ze hygiënisch . Het is belangrijk om nooit rechtstreeks in het potje te dippen, maar in plaats daarvan aparte medicijnbekers te gebruiken. Alle ongebruikte poeder moet worden weggegooid en mag nooit opnieuw worden gebruikt bij een andere klant.

Hoe zorg je ervoor dat dippoeder langer houdbaar blijft? ›

Door de randen van je nagels af te dichten met een topcoat voorkom je dat water, vuil en olie binnendringen en optillen veroorzaken. Je zult ook overmatige blootstelling aan water helemaal willen vermijden en regelmatig nagelriemolie gebruiken om de levensduur van je dippoedermanicure te verlengen.

Maakt dippoeder gebruik van UV-licht? ›

Dippoedernagels hoeven niet te worden blootgesteld aan UV-licht om de kleur te verzegelen en uit te harden . Als gevolg hiervan is het proces doorgaans sneller en voelt u nooit het branderige gevoel dat optreedt wanneer gellak wordt geactiveerd door het licht. Bovendien blijft de huid op uw handen vrij van UV-schade.

Is dip poeder hetzelfde als acryl poeder? ›

Is Dip Powder hetzelfde als Acrylpoeder? Nee, Dip Powder is veel fijner en perfect op het Dip-systeem afgestemd. Dankzij het fijne Dip Powder en onze Liquids zijn manicures snel en gemakkelijk aan te brengen. Dippen met acrylpoeder resulteert vaak in ongelijke lagen door de grovere textuur.

Hoe doe je poeder op je nagels? ›

Doop de nagel in de dip powder of gebruik een bokkepoot om het over de nagel te scheppen. Één seconde is genoeg om de poeder op je nagel te hebben. Doe dit per vinger. Let op: base coat droogt snel!

Kan ik één laag dippoeder aanbrengen? ›

De meeste experts raden aan om twee tot drie lagen dippoeder aan te brengen . Dit zorgt voor een goede kleurdekking en duurzaamheid zonder dat de nagels oncomfortabel dik worden.

Hoeveel dips voor dippoeder? ›

U kunt uw nagels twee tot drie keer opnieuw willen dippen, afhankelijk van de gewenste dekking en kleurintensiteit. Wacht een paar minuten en breng dan een topcoat aan: "Deze stap is om het product te laten drogen en uitharden," zegt Aaron. "U moet twee tot vijf minuten wachten voordat u begint met het vormen en vijlen van uw nagels nadat u de activator hebt aangebracht.

Wat heb je nodig voor dipping Powder Nails? ›

Leuk om te hebben:
  • Primer.
  • Nagel- en nagelriemolie.
  • Borstelreiniger & Verzachter.

Hoe werkt dipping Powder? ›

De dip powder is een hele fijne poeder en is verkrijgbaar in talloze kleuren. Na het dippen van de nagels in de poeder wordt de overtollige poeder weg geborsteld. De poeder wordt gefixeerd met een beschermend laagje transparante nagellak.

Wat is bio dipping Powder? ›

Wat is Dipping Powder? Het Dipping Powder System is een combinatie van poeders en vloeistoffen die snel en eenvoudig salonmooie nagels en een natuurlijke nagelversterking belooft en dat langdurig zonder UV-lamp! Dipping Powder kan zowel op je natuurlijke nagels als op kunstmatige tips worden gebruikt.

Hoe breng je nagel poeder aan? ›

Breng met een zacht penseel de pigment poeder aan, werk vanaf het uiteinde naar het midden toe. Doe dit heel zacht en deppend(een kleine aanraking met de nagel is voldoende), zodat je ook de structuur van de poeder goed blijft zien. Doe dit ook met een andere kleur.

Hoe breng je poeder nagellak aan? ›

Hoe breng je poeder nagellak aan?
  1. Voorbereiding: De nagel wordt voorbereid door het oppervlak lichtjes op te ruwen.
  2. Basislaag: Een speciale basislaag wordt aangebracht.
  3. Dippen: De nagel wordt in het poeder gedipt of het poeder wordt eroverheen gestrooid.
  4. Herhalen: Dit proces wordt meestal twee tot drie keer herhaald.
Dec 21, 2023

Wat is het verschil tussen acryl en dip? ›

In tegenstelling tot acrylnagels stoppen dippoedernagels de natuurlijke groei van uw nagel niet en is de kans kleiner dat ze uw nagels beschadigen . De meeste dippoeders zijn ook vrij van gifstoffen, in tegenstelling tot sommige acrylnagellijmen die gifstoffen en chemicaliën bevatten die schadelijk zijn voor uw natuurlijke nagel.

Wat heb je nodig voor dip nails? ›

Het enige wat je nodig hebt om te beginnen is een Stone Cuticle Stick om de nagelriemen terug te duwen en te verwijderen, Dip Base Coat om de dippoeder te laten hechten, Dip Activator om de basis- en toplaag te laten uitharden, Easy Dip Top Coat voor een glanzende finish, nagelvijltjes om ze glad te maken en in vorm te brengen en een Birchwood Stick of Dotting Tool om rond de nagelriemen schoon te maken.

References

Top Articles
Wayne County NC Crime
LH757 Flight Status / Lufthansa flight 757 Tracker
Duralast Gold Cv Axle
Roblox Roguelike
Aadya Bazaar
Kraziithegreat
Blackstone Launchpad Ucf
How to change your Android phone's default Google account
2024 Fantasy Baseball: Week 10 trade values chart and rest-of-season rankings for H2H and Rotisserie leagues
Paula Deen Italian Cream Cake
Weapons Storehouse Nyt Crossword
Shaniki Hernandez Cam
Craigslist/Phx
Valentina Gonzalez Leak
Walmart Windshield Wiper Blades
Who called you from 6466062860 (+16466062860) ?
Buy PoE 2 Chaos Orbs - Cheap Orbs For Sale | Epiccarry
Hilo Hi Craigslist
Leader Times Obituaries Liberal Ks
Chelactiv Max Cream
Marvon McCray Update: Did He Pass Away Or Is He Still Alive?
Bank Of America Financial Center Irvington Photos
Craigslistjaxfl
Aris Rachevsky Harvard
My Homework Lesson 11 Volume Of Composite Figures Answer Key
Fort Mccoy Fire Map
Pokemon Unbound Shiny Stone Location
Lakers Game Summary
How to Download and Play Ultra Panda on PC ?
Lost Pizza Nutrition
Aspenx2 Newburyport
Kirsten Hatfield Crime Junkie
Spectrum Outage in Queens, New York
The Collective - Upscale Downtown Milwaukee Hair Salon
Medline Industries, LP hiring Warehouse Operator - Salt Lake City in Salt Lake City, UT | LinkedIn
Unreasonable Zen Riddle Crossword
Gunsmoke Tv Series Wiki
Obituaries, 2001 | El Paso County, TXGenWeb
Shoe Station Store Locator
How often should you visit your Barber?
Greater Orangeburg
Brenda Song Wikifeet
Rock Salt Font Free by Sideshow » Font Squirrel
Craigslist Free Puppy
What Time Does Walmart Auto Center Open
Compress PDF - quick, online, free
The Closest Walmart From My Location
Mixer grinder buying guide: Everything you need to know before choosing between a traditional and bullet mixer grinder
Brandon Spikes Career Earnings
From Grindr to Scruff: The best dating apps for gay, bi, and queer men in 2024
Ihop Deliver
Goosetown Communications Guilford Ct
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 6057

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.